Listing 1 - 10 of 164 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
De afgelopen jaren zijn internationaal nieuwe inzichten ontwikkeld met betrekking tot het drinken aan de borst. Door het stimuleren van het natuurlijk voedingsgedrag van de baby kan optimaal gebruik gemaakt worden van de reflexen bij moeder en kind. Nu kunnen ook Nederlandse zorgverleners deze kennis gebruiken voor de begeleiding bij borstvoeding. Naast de achteroverleunende houding is er uiteraard ook voldoende aandacht voor traditionele voedingshoudingen.Een ander onderwerp dat in geen Nederlands boek wordt besproken, is wat er binnen in het mondje gebeurt als een baby aan de borst drinkt. Een geheel nieuwe serie illustraties ondersteunt de tekst op een heldere en consistente manier.Borstvoeding; handleiding voor de zorgverlener is geschikt als studieboek en naslagwerk. Aan het eind van elk hoofdstuk staat een samenvatting van de stof en een aantal vragen. Het is het enige Nederlandstalige boek dat up-to-date is en de diepte in gaat - en daarmee het aangewezen boek voor (scholing van) zorgverleners op het gebied van borstvoeding.
Borstvoeding --- moedermelk --- Nutritionary hygiene. Diet --- kraambed --- borstvoeding
Choose an application
Het Informatorium voor voeding en diëtetiek is een systematisch naslagwerk met alles wat men moet weten op het gebied van voeding en diëtetiek. Dit standaardwerk voor iedere diëtist is online toegankelijk gemaakt via een geavanceerd zoeksysteem, waardoor men altijd snel en efficiënt antwoorden op vragen vindt over voeding en diëtetiek. In dit supplement komen de volgende hoofdstukken aan bod: - Diabetes mellitus bij mensen van Marokkaanse of Turkse afkomst - Voedingsmiddelentabellen - Voeding en slokdarmaandoeningen< - Voeding en milieu.
Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsleer --- dieetleer --- Medicine. --- Medicine/Public Health, general.
Choose an application
Infectiepreventie is een basiskenmerk van professionele zorgverlening. Een goed inzicht in alle mogelijke infectiebronnen en overdrachtswegen kan besmettingen helpen voorkomen. Alleen zo kunnen preventieve maatregelen uitgewerkt worden, die ziekenhuisinfecties tot een minimum beperken. Dit handboek zet alle aspecten van infectiepreventie duidelijk uiteen, zowel voor de basiszorg als voor gespecialiseerde verpleegtechnische handelingen. Nieuw aan deze druk is een uitbreiding van de online content, voor het eerst aangeboden op het dynamische en gebruiksvriendelijke online leerplatform Sofia.De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod in het boek en in het digitale oefenmateriaal: ziekenhuisinfecties; handhygiëne; reiniging, ontsmetting en sterilisatie van oppervlakken, materiaal, instrumenten en levende weefsels; algemene voorzorgsmaatregelen en isolatiemaatregelen, in het bijzonder voor MRSA, Clostridium en Bijzonder Resistente Micro-organismen; urineweginfecties; wondinfecties; bloedbaaninfecties; luchtweginfecties; voeding; linnen; afvalverwijdering; registratie van ziekenhuisinfecties, zorgbundels, patiëntveiligheid en FONA; veiligheids- en gezondheidsdiensten in ziekenhuizen. Bij elk onderwerp worden de verschillende aspecten van kwaliteitszorg besproken, zoals geschikte materiële voorzieningen, procesbewaking en resultaatopvolging.bron: https://www.standaardboekhandel.be/p/van-hygiene-tot-infectiepreventie-9789464148640
Ziekenhuishygiëne --- Besmettelijke ziekte --- Handhygiëne --- Sterilisatie (vruchtbaarheid) --- Voedingshygiëne --- Afvalbeperking --- Veiligheid patiënt --- Gezondheidsinstelling --- Isolatie (afzondering) --- infectiepreventie --- ziekenhuishygiëne --- handhygiëne --- infecties --- Medische hygiëne. --- Verpleegkunde. --- Medische hygiëne ; ziekenhuizen
Choose an application
De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.
Voedingsleer --- voedingsleer --- evidence-based --- Voeding --- Voeding. --- Nutritionary hygiene. Diet --- 628.4 --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Waar doe ik goed aan: mijn moeder met dementie tegenspreken of met haar mee praten? Zal ik klagen over de zorg, of is prijzen van wat goed gaat beter? Even tijd voor mezelf, of maar weer naar mijn ouders?Als je ouders of andere familieleden of vrienden zorg nodig hebben, kom je als mantelzorger opeens voor allerlei dilemma’s te staan. Dat ondervond ook Anne Margriet Pot.Zij geldt wereldwijd als een deskundige op het gebied van langdurige zorg en dementie. Maar toen haar eigen moeder dementie kreeg en haar vader een ernstig herseninfarct,werd zij op een nog heel andere manier geconfronteerd met mantelzorg en ziekte.In dit persoonlijke boek gaat de auteur in op twaalf dilemma’s die veel mantelzorgers zullen herkennen, maar die vaak onbesproken blijven. De bespreking van elk dilemma's gekoppeld aan een actueel thema in de ouderenzorg.
mantelzorg --- 367 --- Social policy and particular groups --- Hygiene. Public health. Protection --- thuiszorg --- Ouderenzorg --- Dementie --- Mantelzorg
Choose an application
Het Informatorium voor voeding en diëtetiek is een systematisch naslagwerk met alles wat men moet weten op het gebied van voeding en diëtetiek. Dit standaardwerk voor iedere diëtist is online toegankelijk gemaakt via een geavanceerd zoeksysteem, waardoor men altijd snel en efficiënt antwoorden op vragen vindt over voeding en diëtetiek. In dit supplement komen de volgende hoofdstukken aan bod: - Chemische voedselveiligheid - Levensmiddelenwetgeving - Mineralen en spoorelementen - Orale voeding met een aangepaste consistentie - Voeding bij hemato-oncologische ziekten.
Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsleer --- dieetleer --- Medicine. --- Medicine/Public Health, general. --- Health Workforce
Choose an application
Het Informatorium voor voeding en diëtetiek is een systematisch naslagwerk met alles wat men moet weten op het gebied van voeding en diëtetiek. Dit standaardwerk voor iedere diëtist is online toegankelijk gemaakt via een geavanceerd zoeksysteem, waardoor men altijd snel en efficiënt antwoorden op vragen vindt over voeding en diëtetiek.
Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsleer --- dieetleer --- Medicine. --- Medicine/Public Health, general. --- Health Workforce
Choose an application
From the reviews: "The Handbook of Disaster Research will, without a doubt, be the most important publication of its type during this decade. Just about everyone who is anyone in the disaster research community has shared their knowledge on the important topics of the day. The authors and the publisher are to be congratulated for completing the book that will be widely sought after by practitioners, researchers and students of disaster planning and response. Thank you for this outstanding contribution to the field." Henry W. Fischer III, Director, Center for Disaster Research & Education, Millersville University "The Handbook of Disaster Research will generate considerable excitement amongst international disaster research and management professionals. Finally, a volume that takes on the task of articulating and unpacking the many social complexities of modern disasters and catastrophes. By taking a multi-disciplinary perspective, the Handbook addresses the very pressing need to better understand the social dimensions of disaster. ... offers a very balanced set of analyses that will undoubtedly appeal to not only the researcher, but the practitioner and the policy-maker alike." Dr. Derek Bopping, Defence Science and Technology Organisation, Department of Defence, Australia "This is an amazing handbook. .... A "must have" for anyone who wants to know the cutting edges of disaster research. The Handbook of Disaster Research is unlike any other handbook I’ve seen. .....I’m impressed, too, with the breadth of expertise that is represented. Practitioners as well as academics, the "old guard" of disaster research as well as the young, rising stars, and the refreshing appearance of scholars from places other than the United States. I need this book on my shelf." Lee Clarke, Rutgers, The State University of New Jersey Author of Worst Cases: Terror and Catastrophe in the Popular Imagination; Mission Improbable: Using Fantasy Documents to Tame Disaster; and Terrorism and Disaster: New Threats, New Ideas. Recent disasters, such as the Indian Ocean Tsunami, bomb explosions in London, Hurricane Katrina, the Pakistan Earthquake, floods in Central America, landslides in Indonesia, and September 11, 2001 among many others, have resulted in an extensive loss of life, social disruption, significant economic impacts to local and national economies, and have made headline news in countries throughout the world. Thus the Handbook of Disaster Research is a timely and much needed contribution to the field of disasters. The Hand.
sociologie --- demografie --- Demography --- Sociology --- Hygiene. Public health. Protection --- volksgezondheid --- Disaster relief --- Disasters. --- Secours aux victimes de catastrophes --- Catastrophes --- Research. --- Recherche --- EPUB-LIV-FT LIVHUMAI SPRINGER-B --- Demography. --- Sociology, general. --- Public Health. --- Historical demography --- Social sciences --- Population --- Vital statistics --- Sociology. --- Public health. --- Community health --- Health services --- Hygiene, Public --- Hygiene, Social --- Public health services --- Public hygiene --- Social hygiene --- Health --- Human services --- Biosecurity --- Health literacy --- Medicine, Preventive --- National health services --- Sanitation --- Social theory --- Disasters
Choose an application
With a growing evidence base linking nutrition with specific diseases and disorders-including oral disease-and the advent of genomics and proteomics illuminating the response of whole systems to nutrients, it is clear that nutrition will be playing an even more significant role in the prevention, diagnosis, and treatment of human disease. In Nutrition and Oral Medicine, internationally recognized leaders in dentistry and nutrition review the now ample evidence concerning the effects of diet and its nutrient components on the development, growth, maintenance, prevention, and treatment of the oral cavity. Topics range from the relationship between oral and general health, nutrition and general health, and nutrition and oral health, to select oral and systemic diseases with known nutrition and oral health interfaces. Specific topics, such as the relationship between diet and cancers of the head, neck, and mouth are examined in light of nutritional intervention strategies. Oral and systemic diseases and orofacial pain syndromes are considered in terms of their impact on both nutritional status and the medications and treatments used for the oral cavity. Cutting-edge research issues on the relationship of individual antioxidants, minerals, trace elements, polyphenols, and other nutrient substrates to oral health and disease are covered. Where appropriate, optimal management strategies are also presented. Data-driven and practice-based, Nutrition and Oral Medicine offers benchmark reviews of the many links connecting nutrition and dietary practices to oral diseases and disorders, and constitutes a powerful demonstration that nutrition is all about health and reducing risk of future disease.
Oral Health. --- Diet. --- Mouth Diseases --- Nutrition Disorders --- Nutrition. --- Teeth --- Dental public health. --- Mouth --- Dents --- etiology. --- complications. --- Care and hygiene. --- Soins et hygiène --- Mouth -- Care and hygiene. --- Teeth -- Care and hygiene. --- Dental public health --- Stomatognathic Diseases --- Investigative Techniques --- Nutritional and Metabolic Diseases --- Health --- Analytical, Diagnostic and Therapeutic Techniques and Equipment --- Population Characteristics --- Diseases --- Health Care --- Oral Health --- Diet --- Dentistry --- Biology --- Health & Biological Sciences --- Dentistry - General --- Biophysics --- Care and hygiene --- Oral hygiene --- Dentistry in public health --- Public health dentistry --- Medicine. --- Clinical nutrition. --- Medicine & Public Health. --- Clinical Nutrition. --- Hygiene --- Oral hygiene products --- Community dental services --- Dentistry, State --- Public health --- Preventive dentistry --- Personal health and hygiene. --- Alimentation --- Food --- Nutrition --- Physiology --- Dietetics --- Digestion --- Food habits --- Malnutrition --- Health aspects --- Nutrition . --- Clinical nutrition --- Diet and disease --- Dietotherapy --- Medical nutrition therapy --- MNT (Medical nutrition therapy) --- Nutrition therapy --- Therapeutics, Physiological --- Therapeutic use
Choose an application
Mental health and mental illness are many-faceted and related to social, psychological and biological factors. In this context, the aspect of the social determinants of health is perhaps the most complex and challenging of all. The term ‘social determinants of health’ describes the conditions in which people are born, grow up, live, work and age, which includes the health system. This book is dedicated to these complex and continually varying determinants, keeping in mind that as early as 2005 the WHO instituted a commission to deal with the social determinants of health. The substance of this book is a discourse about health and, more particularly, mental health.
Social psychiatry. --- Mental health --- Social aspects. --- Emotional health --- Mental hygiene --- Mental physiology and hygiene --- Psychiatry, Social --- Happiness --- Health --- Public health --- Mental illness --- Psychiatry --- Psychology --- Psychology, Pathological --- Clinical sociology --- Social medicine --- Social psychology
Listing 1 - 10 of 164 | << page >> |
Sort by
|